Ny underläkare på akuten

Ny underläkare på pskukakuten


Jag har tänkt att det kunde vara praktiskt med en samling dokument och länkar för helt gröna underläkare som ska börja arbeta vid en psykiatrisk akutmottagning. Materialet finns men jag har inte hunnit lägga in det här ännu. Under semestern ska det ske...


Några användbara saker kan du redan nu hitta på sidan för brukare.


"Liten häst på skakiga ben"

Inte förstahandsrådet till en patient på akutmottagningen, även om man av myndigheter och entusiaster kan få intrycket att fysisk aktivitet hjälper mot allt. På akuten är det kompetent diagnostik, gott omdöme, stresstålighet, läkemedel och medmänsklighet som gäller.


Men du har säkert nytta av rejäla promenader - man behöver själv vara i fysisk och psykisk trim om man ska orka hjälpa andra.

Sökvägar och informationskällor vid psykiska besvär

Hur gör man, vart vänder man sig? Några användbara instanser, telefonnummer och internetadresser. OBS: Stockholmsperspektiv!

Instanser för hjälp och information vid kris

Sammanställning av några hjälpalternativ som jag gjorde i samband med en utbildning om krishantering. Kris är det för det allra mesta när man inte mår bra, så här finns säkert användbara alternativ för alla.

Länkarna nedan är inte uppdaterade på ett tag. Det händer saker hela tiden, så det är närmast hopplöst att hålla länksamlingar i trim. Sidorna hänvisar dock till varandra, så man tar sig fram utan större svårigheter.